IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

donderdag 26 januari 2012

Zoon met een gebruiksaanwijzing

Eva schrijft op haar blog anekdotes over haar vijfjarige zoon met autisme en over het uitgeefproces van haar boek 'Zoon met een gebruiksaanwijzing'.

Wie ben je?
Mijn naam is Eva Van der Linden. Ik ben bijna 30 jaar, woon in Antwerpen, ben gelukkig getrouwd en mama van twee lieve zonen (°2006 en °2008). De oudste werd begin vorig jaar gediagnosticeerd met 'autisme met een betere begaafdheid / aspergersyndroom'. Naast het 'managen' van mijn gezinnetje, werk ik ook deeltijds als administratief medewerker in een rusthuis. Van opleiding ben ik echter logopediste. Dankzij deze studies en mijn mans opleiding als assistent in de psychologie hadden we al heel wat achtergrondinformatie die ons tijdig deed inzien wat er aan de hand was met onze zoon. De officiële diagnose kwam dus zeker niet geheel onverwacht.
Naast bloggen en schrijven, behoren ook koken en bakken (en daarover bloggen) tot mijn grootste hobby's.

Waarom dit Blog?
Ik heb mijn blog opgestart om, aan de hand van anekdotes, mensen in een gelijkaardige situatie een gevoel van herkenning te kunnen geven. Ook 'buitenstaanders' kunnen zo beter begrijpen wat het concreet betekent om te leven met een kind met autisme. Zowel de moeilijke als de positieve punten tracht ik te belichten. Om dezelfde reden heb ik ook een boek over mijn zoon geschreven. Ook over de evolutie van mijn boek 'Zoon met een gebruiksaanwijzing' - dat later dit jaar in de winkel zal liggen - hou ik geïnteresseerden op de hoogte via mijn blog.

Wat is je motto?
Een kind met een 'etiketje' is méér dan dat etiketje alleen. Ik vind het erg belangrijk om je niet blind te staren op het autisme en ook te kijken naar de mogelijkheden van het kind. Ieder heeft zijn eigen talenten!

Wil je verder nog iets kwijt?
Wees welkom op mijn blog en laat gerust een reactie achter.

Zoon met een gebruiksaanwijzing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: