IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

zaterdag 11 mei 2013

TICSnieuws

Hallo, ik ben Annet Heijerman. Ik ben psycholoog en tekstschrijver en schrijf o.a. over ADHD, autisme, dwang en tics. Vooral over dat laatste onderwerp is heel weinig informatie beschikbaar, terwijl ouders zich snel zorgen maken als hun kind tics heeft.

Omdat tics vaak samengaan met andere gedragsproblemen, wordt vaak onterecht gedacht dat het een kenmerk is van bijvoorbeeld ADHD of autisme. Hierdoor wordt een kind niet altijd goed begrepen en op de juiste manier begeleid. Om die redenen schreef ik het boek 'Tics. Handboek voor ouders en leerkrachten' en hou ik het blog www.ticsnieuws.blogspot.nl bij met weetjes en begeleidingstips.

Mijn motto: 'Ieder kind heeft zijn eigen mix van eigenaardigheden, waar niet altijd een officiële diagnose bij past, maar die wel bepalend is voor een goede begeleiding. Het is de kunst om die mix te ontrafelen.'

www.ticsnieuws.blogspot.nl

1 opmerking:

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: