IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

zondag 13 januari 2013

Aan(ge)dacht

Ik ben Jan. Vader van een zoon met ADHD en ODD en reeds 30 jaar therapeut in een multidisciplinaire setting waar we kinderen met ontwikkelingsproblemen begeleiden.

Ik startte dit blog om losse flodders rond ADHD - en wat ruimer ook rond leerstoornissen - met anderen te delen. Veel van de artikels of berichten verschijnen later in het gratis e-zine 'Aan(ge)dacht' waarop men zich kan abonneren via aangedacht@gmail.com. Na een tijdje verwijder ik de eerdere artikels maar zijn die terug te vinden in het archief van aangedacht op www.issuu.com.

Mijn levensmotto rond leer- en gedragsproblemen is:
Positief zijn waar het kan en altijd de deur om een kier laten staan zodat thuis een shelter kan zijn voor elk gezinslid.

De hype rond leer- en ontwikkelingsstoornissen is vaak een teken van gebrek aan respect voor de verscheidenheid van mensen. Toch zijn labels soms terecht wanneer ernstig onderzoek daaraan vooraf ging. Ontwikkelingsproblemen zijn heus niet de schuld van de ouders zoals de media soms onterecht laten uitschijnen. Ouders zijn meer dan vroeger onzeker in hun opvoeding (opvoedingskramp) en hebben nood aan geloof in eigen kunnen. En daarnaast is zelfzorg erg belangrijk want het leven met een kind met ASS of ADHD leidt soms naar een opvoedingsburnout en dit hypothekeert de toekomst van het kind of jongere.

Samen elkaar ondersteunen kan wonderen doen.


Zie ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: