IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

donderdag 30 augustus 2012

Autimeisje

Wie ben ik?
Ik ben Eline van Dam, 19 jaar oud. Vanaf de basisschool werd ik al gepest, omdat ik anders was. Ook op de middelbare school was het van organisatie naar organisatie gaan. Niemand wist wat er met mij aan de hand was, tot ik op mijn 16e de diagnose asperger kreeg. Mijn moeder was zeer hard bezig om zich in te lezen over de stoornis, toen ze op het internet Stumass tegenkwam, begeleid wonen voor studenten met autisme. Hier woon ik dan ook nu, samen met 6 andere mensen met ass. Ook hebben we veel contact met andere huizen van Stumass, waardoor ik een aardig auti-netwerk op heb kunnen bouwen :P

Waarom deze blog?
Niet alle mensen in mijn omgeving hebben autisme. Velen zien er niet wat er dagelijks speelt bij mensen met autisme, en snappen dan bijvoorbeeld ook niet waarom ik een aangepast schema heb op de universiteit. Door deze mensen een blik te geven in mijn leven, kan ik dingen laten zien die anderen normaal niet zouden zien, en daarmee hoop ik ook op meer begrip voor mensen zoals ik. Daarnaast probeer ik in deze blog andere ass'ers tips te geven hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. Deze tips zijn natuurlijk niet bij elke persoon met ass van toepassing, maar ik hoop dat het in ieder geval enkelen helpt. Ook kunnen aankomende Stumass-studenten lezen hoe het leven in een Stumass-huis eraan toe gaat!

Mijn motto met betrekking tot autisme
Onder mijn blognaam staat: Mijn leven MET autisme. Vroeger probeerde ik mijn ass weg te duwen uit mijn leven, net te doen of ik geen ass had. Maar nu zie ik in dat je ass je leven vormt, en dat het ook voordelen kan hebben, zoals bijvoorbeeld het precieze werken. Ik heb geleerd mezelf te zijn, MET mijn autisme. En ik hoop dat lotgenoten dit ook mogen bereiken.

Wat ik verder nog kwijt wil
Ik wil echt iedereen met autisme die hiervoor uitkomt via een blog, voorlichtingsdagen, boeken of websites bedanken, aangezien deze mensen het verschil maken. De wereld zal het beeld wat ze hebben over ons niet zomaar veranderen, de verandering moet uit ons komen! (Ik weet ook hoe eng het is om zoiets te doen :P)


http://autimeisje.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: