IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

zaterdag 10 maart 2012

Observaties van een Aspergermoeder

Geeske schrijft op haar blog over haar ervaringen als moeder met het syndroom van Asperger

Wie ben je?
Ik ben Geeske en ik ben 31 jaar. Ik ben getrouwd en we hebben een zoon die net 3 jaar is geworden. Toen ik zelf 29 was en mijn zoon 1 liep ik helemaal vast en kwam ik erachter dat ik het syndroom van Asperger heb. Na de eerste schok van deze ontdekking heb ik mijn leven steeds meer kunnen inrichten naar wat voor mij werkt.

Eerst ging mijn zoon 2 dagen naar een gastouder, maar sinds januari 2012 zorg ik weer fulltime zelf voor hem en het huishouden. Ik zou graag weer betaald werk willen gaan doen, maar weet nog niet hoe en wat.

Naast thuisblijfmoeder zijn houd ik me vooral bezig met bloggen, lezen en muziek luisteren.

Waarom dit blog?
Sinds ik weet dat ik Asperger heb en fulltime moeder ben, heb ik ervoor gekozen mijn sociale contacten te beperken tot de mensen die echt belangrijk voor mij zijn. Ze accepteren mij zoals ik ben, maar toch begrijpen ze mij niet altijd.

Ik heb er veel behoefte aan om mijn ervaringen met het moederschap te delen met anderen die begrijpen hoe het is om autistisch te zijn, omdat ik opvoeden wel zwaar vind af en toe. Daarom zou ik via mijn blog heel graag met andere ouders en vooral moeders in contact willen komen die zelf een vorm van autisme hebben.

Wat is je motto?
De kunst in het leven is te accepteren wat je niet had gewenst. Ik probeer zoveel mogelijk uit mijn talenten te halen, maar ik probeer het ook te accepteren als ik een dag heb dat het even niet gaat. Vooral dat laatste blijft nog steeds een uitdaging voor mij.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik nodig iedereen van harte uit om mijn blog te lezen en ik lees ook graag hoe anderen over de zaken denken die ik beschrijf.

Observaties van een Aspergermoeder

1 opmerking:

 1. Ik herken veel in je verhaal. Mijn dochtertje was een half jaar toen ik psychisch instortte en hulp zocht, pas na anderhalf jaar kwam de diagnose asperger.

  Mijn angst is ook of ik het allemaal wel goed doe. Mensen zijn zo kritisch wat opvoeden betreft en zeggen en vinden allemaal wat anders.

  Mijn dochtertje is nu drie en ik ben steeds bang dat ze dalijk ook heeft wat ik heb. Maar tot nu toe gaat het opvoeden me goed af nadat ik alles heb gelezen wat los en vast zit over opvoeden.

  En ja geen begrip van de omgeving op slechte dagen herken ik ook. Voel me zo machteloos op slechte dagen raak ik gefrustreerd van. Maar gelukkig gaat het nu weer wat beter.

  Zelf zou ik niet kunnen werken erbij dat wordt teveel. Hierdoor is het gevolg dat we op het salaris van mijn man op bijstandsnivieau leven en dat is zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: