IN DE SCHIJNWERPERS..:

Afwisselend richten wij onze Schijnwerpers op een bijzondere gebeurtenis of Blog(s) over AD(H)D of Autisme. De gebeurtenis of Blog en/of de Blogger of Blogster krijgt dan speciale aandacht in de vorm van een interview, achtergrondinformatie e.d.

Op dit moment staat bij ons in de Schijnwerpers:

donderdag 15 mei 2014

Prachtig, maar Autistisch

Wie ben je?
Ik ben Angela en ik ben 33 jaar. Ik ben moeder van Gwyneth (2010) en Paige (2012) en stiefmoeder van Elise (1999). Ik heb een achtergrond in marketing, communicatie en onderwijs. Ik schrijf een blog over het leven met een kind met autisme.

Waarom blog je?
Een paar maanden geleden is de diagnose autisme gesteld bij mijn oudste dochter Gwyneth (4 jaar). Gwyneth is een prachtig meisje met een grote bos haar en een mooie oogopslag. Maar er is nog meer bijzonder aan Gwyneth. Aan de buitenkant is namelijk vaak niet te zien hoe zwaar zij het van binnen heeft. Al veel langer hebben wij het gevoel dat Gwyneth anders is dan andere kinderen. We hebben haar karakter altijd omschreven als zeer temperamentvol. Het kwam voor ons dan ook niet als een schok dat zij autisme blijkt te hebben. Met name het afgelopen jaar was een heftig jaar. De gedragsproblemen van Gwyneth verergerde enorm, waardoor wij vorig jaar zomer in een crisissituatie zaten. Ook blijkt zij twee slaapstoornissen (Pavor Nocturnus en Confusional Arousal Disorder) te hebben, waarvoor zij nu medicatie krijgt. Prikkels komen bij Gwyneth enorm hard binnen, waardoor wij thuis vaak te maken hebben met driftbuien 'from hell'. Maar gelukkig worden deze afgewisseld door heel fijne en vrolijke momenten. Kortom, voor mij genoeg reden om mijn verhalen te delen met anderen. Ik hoop dat andere mensen (iedereen die iets te maken heeft met een kind met autisme) hier iets aan hebben.

Wat is je (levens)motto? (M.b.t. Autisme / ADHD)
Al met al ben ik enorm trots op mijn lieve dochter die al zoveel heeft bereikt sinds ons dieptepunt tijdens de crisis vorig jaar zomer. Dat is ook de kern van mijn blog: mijn dochter is ècht prachtig, maar ze is wel autistisch. Op de eerste plaats vind ik haar geweldig. Dat ze op de tweede plaats autisme heeft, daar leren we langzaam allemaal mee om te gaan. We maken er gewoon het beste van. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wil dan ook iedereen die te maken heeft met een kind met autisme meegeven dat je vooral bewust moet blijven genieten van je kind, dan is de moeilijke kant van autisme beter te verdragen.

www.prachtigmaarautistisch.nl1 opmerking:

  1. mooi geschreven, ik heb zelf 3 kinderen met autisme en add en adhd, en mijn dochter heeft er diabetes bij. Ik vind het heel belangrijk dat je je kind als je kind blijft zien en niet als autisme of adhd bijv. Nogmaals compliment op je blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Jouw blog in de schijnwerpers..?

Als je wilt dat we jouw blog in de schijnwerpers zetten, mail ons dan met een link naar jouw blog.

We nemen contact met je op voor een interview en plaatsen dat op onze site. Samen met een link naar je Blog.

Ons mailadres is: twitterwatnu@gmail.com


Onze service wordt gratis aangeboden, maar kan alleen blijven bestaan dankzij bescheiden advertentie-inkomsten en /of jouw vrijwillige bijdrage.

Alle Autisme / AD(H)D Blogs op één plek..!

Op deze site vindt je alle (Nederlands- en Vlaamstalige) Autisme / AD(H)D blogs onder- en naast elkaar.

D.m.v. Sitefeeds (RSS) blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste Blogposts, artikelen en berichten over Autisme en AD(H)D.

Weet je een Site-feed (RSS) die je hier mist? Laat het ons weten via: twitterwatnu@gmail.com.

Als tegenprestatie vragen wij je op jouw site of blog de links op te nemen naar dit blog: http://autismeblogs.blogspot.com/ en ons zusterblog: http://autismewatnu.blogspot.com/ en/of http://adhdwatnu.blogspot.com/

Recente Interviews

Autisme - Google Zoeken in blogs

ADHD - Google Zoeken in blogs

Zoek in Bol.com

Autisme in het Nieuws

ADHD in het Nieuws

Zoek in Bol.com

Zoek in Bol.com

zoek in bol.com

Volgers

Volg ons op Twitter: